Alla inlägg den 23 september 2013

Av Jasmine Alfredsson - 23 september 2013 18:18

Jisses vilken mardröm jag hade, jag väckte Simon imorse 5.40 och sa att jag hade haft värsta mardrömmen och att han va tvungen att hålla om mig, men när jag sen gick upp och tänkte på vad jag egentligen drömt så var det inte så läskigt som det kändes när jag vaknade första gången.


Jag drömde att jag hade varit och kört sök med sökgänget och att jag och Simon skulle gå tillbaks till klubbstugan lite tidigare än dom andra, men klubbstugan låg mitt i skogen och det avr inte ens en väg fram till stugan, utan den stod mitt i skogen, mitt i blåbärsriset och av nån konstig anledning hängde nyckeln till stugan i en gran ca 30 meter från stugan och när vi var påväg mot stugan står det en stor varg längre bort och tittar på oss och vi måste gå och hämta nyckeln i granen för att ta oss in. Vi får tag på nyckeln och kommer in i stugan, men då går det inte att låsa dörren från insidan så vi måste hålla i dörrhandtaget för vargen hoppar på handtaget och försöker ta sig in!! PANIK!! Sen springer den bara därifrån för då kommer resten av sökgänget tillbaks, men när dom står där ute kommer den tillbaks och springer runt dom, men försvinner igen, men kommer sedan tillbaks och springer ett par varv till och sen vaknar jag och har jordens puls och känner mig hur uppstressad som helst! Det är en av mina värsta fasor att bli jagad av en varg och jag har nog listat ut varför det sitter så hårt i mig, när jag var liten bodde vi i ett hus som var sista huset på en gata och låg då alltså längst in vid en vändplan eftersom vägen tog slut där, min mamma och mormor var väldigt överbeskyddande och för att förhindra att jag skuylle springa ner till vändplanen själv eftersom huset låg på en liten upphöjning och det avr svårt att se ner på gatan, så sa dom att går du enr dit själv kommer det en varg eller en björn och tar dig istället för att som normala människor säga att gå inte ner dit för du kan bli påkörd, så skrämmer dom mig att jag kan inte vara där själv, för ett litet barn är lätt för en varg eller björn att ta. SÅ kanske inte så konstigt att man är livrädd för såna saker när man växt upp det tills jag är 7 iaf och vi flyttade därifrån, men att höra det i 7 år sätter nog sina spår..... Så tänk på vad du skrämmer dina barn för..



Sen har jag varit super duktig och skött mig! Jag sa att jag skulle ut o spåra i Fredags och jag gjorde det!!

Det gick inte alls bra med Jippie, hon tar ju spåret och börjar gå det, sen är det som att hon kommer på sig själv "nej jag kan inte tänka själv" och blir osäker och vet inte vart hon ska ta vägen och vill inte vara med, och om jag bara står kommer hon och lägger sig hos mig, så jag hjälper henne tillbaks på rätt spår och hon sätter igång igen och spårar en bit och sedan börjar proseduren om igen, så med henne måste jag göra jätte lätta typ godis spår så att hon ska lära sig att man "får" spåra.


Jessie däremot gjorde matte världens jätte tabbe med, jag har spårat med Jessie förut och resultatet jag fått då är att hon tröttnar, går o gör nått annat bara skter i det, så i fredags tänkte jag ha bra framförhållning och lägga lite godis i spåret för att hon ska få lite belöning under vägen ALDRIG MER! säger jag, Jessie gick som dammsugare och sprang första biten av spåret, tvärnitar, tvärvänder, kastar i sig godiset, fortsätter med högt tempo, tvärnitar kastar i sig godiset och sen avr godis jakten igång, då avr hon ite ute och spårade längre då letade hon bara efter godis, så det gick sådär, men spår nr: 2 gick mkt bättre! Då fanns det inge godis i spåret och hon gick det jätte fint, föll ur det 3 ggr men hittade tillbaks av sig själv och det avr med jämt nån meter hon föll ur och hon tog sig till slutet rakt på bara! Så det kändes jätte bra   Men jag är värsta rookien när det kommer till spår och då får man göra lite rookie misstag, men jag lär mig och gör inte om samma misstag två gånger så nästa gång lär jag mig säkert nått nytt, men det här är nått jag kommer att fortsätta göra med Jessie och på en liten hobby nivå med Jippie. Men nu är det dags att gå ut o träna, det är ju tävling till helgen och jag har inte tränat någon lydnad alls på 1 vecka med nån av hundarna.


Ovido - Quiz & Flashcards